Exposició "Ramon Calsina. Oh, benaurat ofici!"

Amb el patrocini de l'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda

La Granja, Espai cultural
Plaça de l'era, s/n
Santa Perpètua de Mogoda

Inauguració el 2 de setembre, a les 20 h

 

 

Oh, benaurat ofici!

Aquest és el títol que Ramon Calsina i Baró va donar a un text que va escriure ell mateix i que acompanya una litografia.

Oh, benaurat ofici!, treballat  amb reverència i respecte, que li donà els recursos, les eines, per expressar el seu do artístic, exuberant, contundent, imaginatiu.

Les circumstàncies a vegades no són favorables i poden fer que una obra no sigui tan visible com es mereix. Aquest és el cas de Ramon Calsina i Baró, que, tot i haver treballat intensament durant 60 anys al país, i haver arrencat pàgines magnífiques de crítics i intel·lectuals, segurament la majoria dels visitants d'aquesta exposició el descobriran per primera vegada. Tant se val!, ara i aquí, honorem el treball de Ramon Calsina i Baró fent possible que unes quantes obres seves compleixin la seva finalitat, que és la de ser mostrades perquè expliquin coses i emocionin, perquè estableixin lligams amb tots vosaltres.

Ramon Calsina i Baró és un pintor i dibuixant amb una personalitat molt marcada que li dóna un segell característic, però aquesta personalitat, a la vegada, es manifesta en una gran varietat de registres. Una exposició seva no és pas monòtona, està carregada de sorpreses, de contrastos, d'escenes inquietants, de situacions que atrapen per poc que t'entretinguis en la seva contemplació.

I és gràcies a aquest benaurat ofici, al seu domini aclaparador, que pot afrontar amb honradesa i solidesa els complicats problemes tècnics que li presenta la seva inesgotable imaginació, i que fa que Ramon Calsina i Baró sigui un pintor i dibuixant de primera magnitud.

 

 

 

 

 

© Fundació Ramon Calsina, Barcelona 2009.Tots els drets reservats.